Slide
Pilates

Pilates – kehonhallintamenetelmien klassikko

Eroon selkäkivuista, lisää voimaa keskivartaloon, tutustu omaan kehoosi ja sen hallintaan.

Pilatesharjoittelulla vahvistat keskivartalosi lihaksia, pidät selän terveenä, saat kehoosi voimaa ja kestävyyttä sekä notkean lihaksiston. Pilates sopii niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoille, kaiken ikäisille ja kaikille sukupuolille. Säännöllinen pilatesharjoittelu parantaa ja se on useille pysyvä ratkaisu selkä- ja hartiakipujen hoitoon ja ehkäisyyn. Liikkeet tehdään pääsääntöisesti matolla ja vastuksena käytetään hengitystä ja oman kehon painoa.

Säännöllisellä pilatesharjoittelulla voit saavuttaa:

 • vahvan ja terveen selän
 • paremman ryhdin
 • elastisen, voimakkaan ja sulavalinjaisen lihaksiston
 • vahvan luuston
 • notkean ja voimakkaan vartalon
 • kestävyyttä ja hyvän yleiskunnon
 • rauhallisen mielen ja paremman keskittymiskyvyn
 • hyvän tasapainon ja koordinaatiokyvyn
 • kyvyn palautua nopeammin fyysisistä tai psyykkisistä rasitteista, jopa stressin seurannaissairauksista
 • paremman lihasmuistin; aistit paremmin kehosi asentoja

Lääkärin tai fysioterapeutin valvonnassa harjoituksia voidaan soveltaa myös kuntoutukseen. Mikäli sinulla on hoitoa vaativa sairaus tai toimintakyvyn rajoite, niin keskustelethan ensin hoitavan lääkärisi tai fysioterapeuttisi kanssa. Pilatesohjaajan täytyy olla tietoinen asiakkaan fyysisestä kunnosta, mutta vastuu omasta voinnista on aina asiakkaalla itsellään.

Pilateksen historiasta

Saksalainen Joseph Pilates kehitti lajin 1900-luvun alkupuolella. Hän kirjoitti menetelmästään varsin vähän. Ainoastaan kaksi englanninkielistä teosta Your Health ja Return to Life Through Contrology on olemassa lajin kehittäjän kynäilemänä.

Joseph Pilates uskoi menetelmäänsä vahvasti, koska oli harjoittelullaan parantanut oman kehonsa sairauksia. Pilates sairasti lapsena astmaa ja reumaattista kuumetta. Hän halusi parantua sairauksistaan ja tulla fyysisesti vahvemmaksi. Hän alkoi jo lapsena harjoittamaan kehoaan järjestelmällisesti. Joseph Pilates opiskeli vanhoja askeettisia roomalaisia ja Kreikan spartalaisia harjoitusmenetelmiä sekä Zen-meditaatiota. Systemaattinen harjoittelu tuotti tulosta ja hän oli parantunut sairauksistaan ollessaan 14-vuotias. Josephista tuli ajan myötä taitava akrobaatti, voimistelija, sukeltaja, nyrkkeilijä, hiihtäjä ja painija.

Nuorena aikuisena Joseph Pilates asui Englannissa ja opetti itsepuolustusta maan poliisivoimille ja työskenteli samaan aikaan sirkuksessa akrobaattina. Ensimmäisen maailmansodan puhjettua 1917 hänet vangittiin kansalaisuutensa takia ja vankina ollessaan hän keskittyi oman harjoitusmenetelmänsä kehittämiseen. Oppilaina olivat hänen vankitoverinsa. Lopulta Joseph siirrettiin työskentelemään sotilassairaalaan, jossa hän kuntoutti potilaita ja kehitti menetelmäänsä edelleen.

Hänen harjoitusmenetelmänsä tulokset herättivät huomioita, sillä Pilateksen harjoituksia tehneet potilaat kuntoutuivat muita nopeammin ja sairastuivat muita harvemmin esim. flunssaan. Tällöin Pilates ymmärsi ryhdin merkityksen ihmisen terveydelle. Sodan loputtua Joseph asui ja työskenteli Saksassa, mutta 1926 hän muutti Yhdysvaltoihin. Hän perusti ensimmäisen Pilates studionsa New Yorkiin yhdessä vaimonsa kanssa, joka työskenteli myös pilates opettajana.

Joseph Pilates arvosteli aikansa auktoriteettien käsityksiä terveydestä. Pilates piti stressin aiheuttamaa väsymystä isona ongelmana ihmisen terveydelle ja hän tiesi olevansa aikaansa edellä. Pilates painotti harjoitteidensa moniulotteisuutta ja yhdisti harjoitteiden vaikutuksen syvemmälle kuin pelkästään fyysiseen hyvinvointiin. Harjoittelussa kehoa opitaan hallitsemaan mielen kautta ja sen vuoksi keskittyminen on yksi olennainen periaate pilatesharjoittelussa.

Pilates on maailmanlaajuinen kehonhallintamenetelmien klassikko. Lajista on olemassa erilaisia suuntauksia. Suomeen pilates on tullut 2000-luvulla.

Yhteystiedot:

Hyvinvointistudio Aliento
Torikatu 3
84100 Ylivieska

Anne Savukoski
P. 045 222 0102

anne@aliento.fi

Lähetä viesti!

  Vahvista, että et ole robotti valitsemalla avain.

  Löydät Alienton studion täältä:

  Hyvinvointistudio Aliento

  [/db_pb_map_pin]